Perspektiver og tilgange til impact-evaluering
Hvilke værktøjer, metoder og perspektiver kan hjælpe os med at forstå, understøtte og vise impact? I en tid, hvor kravene til ansvarlighed og gennemsigtighed aldrig har været højere, inviterer vi forskere, praktikere og beslutningstagere inden for evalueringsfeltet til at samles og dele viden og erfaringer om, hvordan vi kan arbejde med impact-evaluering på en meningsfuld måde.
Impact-evaluering refererer til processen med at vurdere de bredere effekter eller langsigtede resultater af et program, projekt eller initiativ. Det fokuserer på at forstå, i hvilken grad de tilsigtede sociale, økonomiske eller miljømæssige ændringer er opnået, og hvordan disse ændringer kan tilskrives de gennemførte indsatser. Impact kan defineres som den dybdegående forandring eller den egentlige forskel, som et initiativ har skabt. Det kan således omfatte alt fra store samfundsforandringer til mere lokale og specifikke forandringer.
På konferencen vil vi udforske, hvilke tilgange og metoder, der ikke blot vurderer umiddelbare resultater, men også bidrager til at skabe og dokumentere reelle og langvarige forandringer, nemlig impact.
Med afsæt i tre centrale spor – ESG som retningsgivende perspektiv, Data og teknologisk innovation, samt Samarbejde i evaluering – vil vi undersøge, hvordan evaluering kan være en drivkraft for positiv forandring:
ESG som retningsgivende perspektiv eller ramme for evaluering*: Hvordan måler og dokumenterer vi organisationers miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige indsats? Og hvordan bidrager evaluering til at skabe langsigtet værdi?
Data og teknologisk innovation i evaluering: Hvordan kan nye teknologier som big data og kunstig intelligens anvendes til at udvikle nye og fremadskuende metoder for evaluering?
Samarbejde i evaluering: Hvordan kan samskabelse og borgerinddragelse i evalueringsprocessen styrke anvendelighed og relevans af indsatser og evaluering?
Med disse temaer ønsker vi at starte en dialog om, hvordan impact-evaluering kan anvendes til at møde de nuværende og fremtidige udfordringer inden for bæredygtighed og social retfærdighed.
*ESG står for Environment, Social og Governance, og dækker over hhv. miljø og klima, sociale forhold samt ledelse.
PRAKTISKE OPLYSNINGER
Konferencen afholdes d. 11.- 12. september 2025 på Milling Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart. Konferencen vil dels bestå af plenumoplæg af evalueringskapaciteter, beslutningstagere og debattører dels af forskellige formater, hvor vi giver ordet til evaluatorer, forskere og andre interessenter fra den danske evalueringsverden. Formaterne for deltagernes egne bidrag på årets konference er:
- Workshop
- Oplæg og videndeling
- Debatindlæg
- Poster til poster-session
Hvis du bidrager med et abstract til workshop eller oplæg på konferencen, måske sammen med kolleger eller samarbejdspartnere, og I får det optaget, er der gratis deltagelse for én af jer på hele konferencen (Husk dog, at du stadig selv skal booke og betale overnatning). Læs mere under Call for abstracts.
Konferencens pris og tilmelding annonceres, når vi har fået sammensat det endelige program.
Du kan som medlem af Dansk Evalueringsselskab (DES) deltage i konferencen til reduceret pris. Medlemskabet kan både tegnes personligt eller som firma/institution. Hvis man er institutionsmedlem, kan man sende fem medarbejdere til konferencen og uddannelsesdagen til medlemspris. Er du i tvivl om, hvorvidt din arbejdsplads har et institutionsmedlemsskab, så se vores medlemsliste.
Prisen for medlemskab er 990 kr. pr. år for et personligt medlemskab og 4.950 kr. pr. år for et firma-/institutionsmedlemskab. Det er gratis at blive medlem, hvis du er studerende.